skip to Main Content
Corinda En Marielle Winnen De Cultuurprijs 2018 Van Maassluis!!

Corinda en Marielle winnen de cultuurprijs 2018 van Maassluis!!

Op 9 juni 2018 werd in Maassluis voor het eerst de cultuurprijs uitgereikt tijdens het Cultuurgala. Kinderkoor WonderWijs was gevraagd om de opening van het gala te verzorgen. Maar hoe groot was de verrassing dat de cultuurprijs uitgereikt werd aan de dirigentes van het kinderkoor! 
De prijs werd uitgereikt door Wethouder Corine Bronsveld en zij vertelde wat de motivatie is geweest van de Culturele Raad van Maassluis:

‘Corinda van den Bos en Marielle Romeo zijn de drijvende krachten achter het kinderkoor Wonderwijs. Zij zijn dit al vanaf de start van het koor in 2001. Vanuit een christelijke achtergrond laten zij kinderen van groepen 2 t/m 8 op een geweldige manier zingen en plezier hebben. De positieve energie geven zij door aan de kinderen en daarmee aan hun optredens. Met hun inzet en creativiteit voor Wonderwijs hebben zij zingen voor kinderen enorm op de kaart gezet in Maassluis. Bovendien dragen zij met hun optredens bij aan het positieve imago van Maassluis elders. Denk maar aan het aanstekelijke optreden tijdens de landelijke Sinterklaasintocht in 2016. Meer dan een miljoen keer werd hun optreden bekeken op YouTube. Maar ook hun optreden in ‘Nederland zingt’ heeft een positieve indruk achtergelaten. Gezien het grote aantal kinderen dat wekelijks de repetities bezoekt is het koor nog altijd zeer succesvol. Op hun geheel eigen wijze en enthousiasme brengen zij nu al meer dan 15 jaar kinderen in contact met muziek, en zingen in het bijzonder. Daarom is de Culturele Raad Maassluis van mening dat zij hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de kunst en cultuur in Maassluis en krijgen zij de Culturele Prijs Maassluis.’

Back To Top